Lisa Van Casteren

“ Het leven is niet altijd een feest. Wie dat durft toegeven, heeft een stapje voor” 

-Dirk De Wachter-

Bezorgdheid, verdriet en angst zijn onderdeel van het leven. Beter dan het wegschuiven, zouden we er plaats voor moeten maken in ons dagelijks leven. Hier creëer ik graag, samen met jou, ruimte voor.

Door een bewogen zoektocht naar mijn eigen identiteit als jongvolwassene groeide de passie voor menselijke psyché. Zo studeerde ik met fierheid af als orthopedagoog op Karel de Grote Hogeschool. Een banaba binnen de geestelijke gezondheidszorg volgde als extra opleiding. Hierdoor kon ik me nog meer verdiepen in het innerlijke van mensen. Een interesse die alleen maar groter werd en waarin ik vooral zelf een bijdrage wilde leveren. Daarom volg ik nu de vierjarige opleiding tot systeempsychotherapeut aan het Instituut voor Psychotherapeutische Relatie en Reflectie (I.P.R.R.) in Mechelen. Daarnaast school ik me voortdurend bij met korte opleidingen en supervisie.

Ik heb ervaring opgedaan binnen de verslavings- en jeugdzorg als kwetsbaarheidstrainer. Momenteel ben ik werkzaam in het algemeen welzijnswerk (CAW Oost-Vlaanderen), waar ik werk rond partnergeweld.


 

 

Authenticiteit en erkenning zijn waarden die ik nastreef als persoon en als therapeut. Ik kies bewust om geen labels toe te kennen aan een problematiek. Dit omdat ik meer belang hecht aan een verhaal en de gevoelswaarde ervan. Wanneer praten zelf echter moeilijk loopt, kan er gebruik gemaakt worden van alternatieven als muziek, film, symbolen of ander materiaal. We bekijken samen jouw verwachtingen van de therapie en dit zal steeds de insteek zijn van het gesprek. Jouw verhaal staat centraal.

De thema’s waarin ik me specialiseer zijn:

 

  • Gender- en geaardheid 

  • Nieuw samengestelde gezinnen

 

Ik werk rond moeilijkheden die (jong)volwassenen kunnen ervaren met betrekking tot geaardheid en gender. Samen met jou bekijk ik waar het stroef loopt en hoe jij dit wil aanpakken. Daarnaast kunnen we jouw gezin ook betrekken in de begeleiding, mocht je hiervoor kiezen. Soms kan het heel goed zijn om samen met je ouders, broers of zussen of zelfs met je partner te kijken welke impact jouw coming out heeft op het gezin en duidelijk te maken welke noden jij hebt. 

Daarnaast werk ik met nieuw samengestelde gezinnen. In een nieuwe gezinssamenstelling is iedereen op zoek naar zijn of haar plekje. Oude gewoontes en tradities komen misschien onder druk te staan en er verandert heel wat. Hoe gaat ieder gezinslid hier mee om en hoe kunnen jullie  hierin een evenwicht vinden zodat iedereen zich goed voelt? Ik bekijk dit graag samen met jullie. 

Deze thema’s geven een richtlijn. Zit jouw zorg niet tussen bovenstaande thema’s en wil je toch graag een gesprek. Aarzel niet om mij te contacteren.

Prijs en duur

Een individueel gesprek van een uur kost 55 euro. Een sessie in gezinsverband duurt gemiddeld iets langer en kost 65 euro.

Contact

Voor vragen of een kennismakend gesprek kan je contact opnemen via volgend nummer: 0470/37.82.88 of via e-mail:

lisa.groepspraktijksalus@gmail.com